Pošalji prijatelju

Lifestyle

09. 07. 2012

Krokodil na roštilju

Najrobi - Restoran u predgrađu kenijske prestonije, Najrobija, beleži sve veću posetu turista, a glavni razlog je roštilj od divljih životinja.

Restoran je otvoren 1980. godine, a nedavno je dobio licencu od vlade da služi meso od noja, krokodila i druge divljači.

"Imamo dosta različitih vrsta mesa, uglavnom od divljači. Na meniju su roštilj od krokodila, noja, ali za one koji ne vole divlje životinje, tu su i specijaliteti od svinje, jagnjetina, piletina", rekao je glavni kuvar Semjuel Kimani.

Za spremanje specijaliteta od divljači, koristi se velika peć i uglavnom se služi sveže pečeno meso.

Posetioci restorana hranu će dobiti na rešou koji je održava toplom.

Najčešći gosti su strani turisti.

Novinar Miloš Lukić

Nema komentara.